چکیده
سیستم پخت سیمان مهمترین و اساسیترین بخش یک واحد تولیدی سیمان میباشد، به طوریکه ظرفیت اسمی کارخانههای سیمان براساس میزان تولید روزانه(۲۴ ساعته) کوره بنا نهاده شده و ظرفیت دپارتمانها- تجهیزات و ماشین آلات- سیلوهای ذخیره مواد خام- کلینکر و سیمان نیز بر پایه ظرفیت تولید کوره طراحی و ساخته میشود.
لذا راندمان کوره یکی از پارامترهای مهم در بخش تولید بوده و تلاش در جهت به ظرفیت رساندن و سپس بالا بردن راندمان تولید کوره از مهمترین اهداف تیم مدیریتی و پرسنل فنی کارخانههای سیمان میباشد. در این پروژه سعی بر این است که پس از ارائه شناخت کلی از خط تولید سیمان دو فاکتور بسیار مهم و ارزشمند یعنی عوامل موثر بر راندمان کورههای دوار سیمان از دیدگاه بهرهبرداری و آنالیز شیمیائی خوراک کوره ارزیابی شده و مورد تاثیر هر کدام از دو عامل مذکور پس از شناخت موضوعات و مسائل مطروحه به بررسی مشکلات موجود پرداخته و راهحلهایی صحیح جهت برخورد با این گونه مسائل ارائه شود تا انشاءالله بدین وسیله هدف اصلی از ارائه این پروژه محقق شود.
فهرست مطالب
چکیده……………………………………………………………………………………………………….. ۱
مقدمه……………………………………………………………………………………………………….. ۲
فصل۱: طرحی از یک کارخانه سیمان با تکنولوژی روز دنیا……………………………. ۴
فصل دوم: اجزاء سیستم پخت……………………………………………………………………. ۱۳
۱-۲- مشخصههایی از کوره دوار سیمان…………………………………………………… ۱۴
۱-۱-۲- غلطکها……………………………………………………………………………………… ۱۵
۲-۱-۲- غلطک بالابر………………………………………………………………………………… ۱۵
۳-۱-۲- سیستم چرخاننده کوره………………………………………………………………… ۱۶
۴-۱-۲- آببندی سر و ته کوره………………………………………………………………… ۱۶
۲-۲- نسوزکاری کوره…………………………………………………………………………….. ۱۷
۳-۲- مشخصههایی از پیش گرمکن…………………………………………………………… ۱۸
۴-۲- مسیر فرعی…………………………………………………………………………………….. ۲۰
۵-۲- سیستم تکلیس(Calciner)………………………………………………………………… 21
6-2- مشخصههایی از خنککن………………………………………………………………….. ۲۲
۷-۲- انواع خنککنها…………………………………………………………………………………. ۲۴
۱-۷-۲- خنککن مشبک……………………………………………………………………………. ۲۷
۸-۲- اتاق کنترل………………………………………………………………………………………. ۳۰
۹-۲- سوخت رسانی و مشعل…………………………………………………………………… ۳۰
۱-۹-۲- اصول سوختن و کنترل شعله……………………………………………………….. ۳۲
۲-۹-۲- شعله………………………………………………………………………………………….. ۳۳
۳-۹-۲- درجه حرارت شعله……………………………………………………………………… ۳۴
فصل ۳: پروژه…………………………………………………………………………………………. ۴۰
فصل ۴: شناخت متغیرهای کنترل سیستم پخت…………………………………………….. ۴۲
۱-۴- کنترل کوره…………………………………………………………………………………….. ۴۳
۲-۴- خنک کردن کلینکر……………………………………………………………………………. ۴۴
۳-۴- سوخت کوره………………………………………………………………………………….. ۴۵
۴-۴- تغذیه کوره…………………………………………………………………………………….. ۴۶
۵-۴- متغیرهای راهبری کوره…………………………………………………………………… ۴۶
۶-۴- مکانیک کوره…………………………………………………………………………………… ۴۸
۷-۴- شرایط خاص راهبری کوره……………………………………………………………… ۵۱
۱-۷-۴- کلیات…………………………………………………………………………………………. ۵۱
۲-۷-۴- تجزیه شیمیایی گاز خروجی کوره…………………………………………………. ۵۱
۳-۷-۴- حجم هوای اولیه…………………………………………………………………………. ۵۲
۴-۷-۴- درجه حرارت گاز خروجی پیش گرمکن…………………………………………. ۵۲
۵-۷-۴- درجه حرارت یاتاقانها………………………………………………………………….. ۵۲
۶-۷-۴- الکتروفیلترها………………………………………………………………………………. ۵۲
۷-۷-۴- گرفتگی سیکلونها…………………………………………………………………………. ۵۳
۸-۷-۴- گرفتگی در رایزر پایپ و ورودی کوره………………………………………….. ۵۳
۹-۷-۴- نسوزکاری کوره…………………………………………………………………………. ۵۳
۸-۴- چرخاندن کوره با موتور کمکی…………………………………………………………. ۵۴
۹-۴- تحلیل گزارشات ساعتی سیستم پخت…………………………………………………. ۵۴
فصل ۵: رعایت اصول کوره بانی……………………………………………………………….. ۵۹
۱-۵- مشخصههایی از سیستم پخت…………………………………………………………… ۶۰
۱-۵-۱- جلو شعله…………………………………………………………………………………… ۶۰
۱-۵-۲- هوای ثانویه………………………………………………………………………………… ۶۳
۲-۵- کوره بان وکوتینگ(استر کوره)…………………………………………………………. ۶۵
۳-۵- عقب کوره………………………………………………………………………………………. ۶۸
۱-۳-۵- درجه حرارت عقب کوره……………………………………………………………… ۶۹
۲-۳-۵- مکش عقب کوره………………………………………………………………………….. ۷۱
۳-۳-۵- اکسیژن عقب کوره………………………………………………………………………. ۷۲
۴-۵- کنترل مقدار سوخت………………………………………………………………………… ۷۳
۵-۵- کنترل مقدار خوراک کوره و دور کوره……………………………………………… ۷۴
۶-۵- کنترل متغیرهای خنک کن گریت………………………………………………………… ۷۶
۱-۶-۵- کنترل مکش درب کوره………………………………………………………………… ۷۷
۲-۶-۵- فشار زیر صفحات خنک کن………………………………………………………….. ۷۸
۳-۶-۵- کنترل درجه حرارت هوای ثانویه………………………………………………….. ۷۸
۷-۵- بیست و هفت حالت اساسی کوره………………………………………………………. ۷۹
۱-۷-۵- سه متغیر و کنترل کننده اساسی…………………………………………………… ۸۱
۲-۷-۵- شرح بیست و هفت حالت- راهحلها و دلایل…………………………………….. ۸۵
۳-۷-۵- حالات اضطراری………………………………………………………………………… ۹۲
فصل ۶: اولین گرم کردن سیستم پخت……………………………………………………… ۱۰۲
۱-۶- خشک کردن پیش گرمکن……………………………………………………………….. ۱۰۳
۲-۶- خشک کردن درب کوره و کانال هوای سوم و خنک کن…………………….. ۱۰۶
۱-۲-۶- مشعل کمکی برای خشک کردن درب کوره…………………………………… ۱۰۸
۲-۲-۶- مشعل کمکی برای خشک کردن کانال هوای سوم…………………………. ۱۰۸
۳-۲-۶- مشعل کمکی برای خشک کردن خنک کن……………………………………… ۱۰۸
۳-۶- گرم کردن کوره دوار……………………………………………………………………. ۱۱۳
۱-۳-۶- آماده سازی……………………………………………………………………………… ۱۱۳
۲-۳-۶- گرم کردن تمام سیستم پخت………………………………………………………. ۱۱۳
۳-۳-۶- کنترل درجه حرارت………………………………………………………………….. ۱۱۵
۴-۳-۶- چرخاندن کوره در مرحله گرم کردن………………………………………….. ۱۱۶
۵-۳-۶- وقفه در گرم کردن……………………………………………………………………. ۱۱۶
۴-۶- خواباندن کوره……………………………………………………………………………… ۱۱۷
۵-۶- نکات مهم……………………………………………………………………………………… ۱۱۷
فصل ۷: اولین راهاندازی سیستم پخت………………………………………………………. ۱۱۹
۱-۷- اولین باردهی کوره……………………………………………………………………….. ۱۲۰
۲-۷- مقدمات تغذیه کوره……………………………………………………………………….. ۱۲۰
۳-۷- راهاندازی موتور کوره…………………………………………………………………… ۱۲۰
۴-۷- فراهم کردن شرایط تولید عادی……………………………………………………… ۱۲۱
۵-۷- راهاندازی خنک کن………………………………………………………………………… ۱۲۲
۶-۷- آماده شدن برای راهاندازی کلساینر………………………………………………… ۱۲۵
۷-۷- رسیدن به باردهی عادی………………………………………………………………… ۱۲۵
۸-۷- حالات غیرعادی خنک کن……………………………………………………………….. ۱۲۶
فصل ۸: گرفتگیهای سیستم پخت…………………………………………………………….. ۱۳۰
۱-۸- قلیائیها………………………………………………………………………………………… ۱۳۱
۲-۸- پاک کردن پیش گرمکن………………………………………………………………….. ۱۳۴
۳-۸- عوامل گرفتگی عقب کوره………………………………………………………………. ۱۳۴
۱-۳-۸- توازن چسبندگی و فرسایش……………………………………………………….. ۱۳۴
۲-۳-۸- چسبندگی چیست؟……………………………………………………………………… ۱۳۶
۳-۳-۸- چسبندگی جامد به جامد…………………………………………………………….. ۱۳۷
۴-۳-۸- جذب سطحی…………………………………………………………………………….. ۱۳۷
۵-۳-۸- نتیجهگیری……………………………………………………………………………….. ۱۳۸
۴-۸- ماهیت جرم گرفتگی عقب کوره……………………………………………………….. ۱۳۸
۱-۴-۸- مشخصات ظاهری گرفتگی…………………………………………………………. ۱۳۸
۲-۴-۸- ترکیب شیمیایی…………………………………………………………………………. ۱۳۸
۳-۴-۸- ترکیب مینرالوژیکی……………………………………………………………………. ۱۴۴
۴-۴-۸- مکانیزم تشکیل………………………………………………………………………….. ۱۴۴
۵-۸- عوارض گرفتگی عقب کوره……………………………………………………………. ۱۴۵
۱-۵-۸- عقب کوره………………………………………………………………………………… ۱۴۵
۲-۵-۸- عوارض گرفتگی………………………………………………………………………… ۱۴۷
فصل ۹: نسوزکاری سیستم پخت سیمان…………………………………………………… ۱۴۹
۱-۹- مواد نسوز در نقاط مختلف سیستم پخت………………………………………….. ۱۵۰
فصل ۱۰: فرسایش مواد نسوز در سیستم پخت…………………………………………. ۱۶۰
۱-۱۰- مقدمه………………………………………………………………………………………… ۱۶۱
۲-۱۰- عوامل مختلف فرسایش آجر منطقه پخت………………………………………… ۱۶۲
۱-۲-۱۰- زیاد داغ شدن آجر………………………………………………………………….. ۱۶۳
۲-۲-۱۰- نفوذ املاح قلیائی……………………………………………………………………… ۱۶۷
۳-۲-۱۰- فرسایش ناشی از احیاء……………………………………………………………. ۱۷۲
۴-۲-۱۰- فرسایش مکانیکی…………………………………………………………………….. ۱۷۵
۳-۱۰- سیکل قلیائی در سیستم پخت سیمان……………………………………………… ۱۸۰
۴-۱۰- شکفتگی قلیائی…………………………………………………………………………….. ۱۸۳
۵-۱۰- فرسایش بدنه کوره……………………………………………………………………… ۱۸۵
فصل ۱۱: رعایت نکات ایمنی سیستم پخت…………………………………………………. ۱۸۶
۱-۱۱- کوره………………………………………………………………………………………….. ۱۸۷
۲-۱۱- سیکلونها…………………………………………………………………………………….. ۱۸۷
۳-۱۱- الکتروفیلتر………………………………………………………………………………….. ۱۸۸
فصل ۱۲: عوامل موثر بر راندمان کورههای دوار سیمان از دیدگاه آنالیز شیمیایی خوراک کوره ۱۹۱
۱-۱۲- مقدمه………………………………………………………………………………………… ۱۹۲
۱-۱-۱۲- مسئولیت آزمایشگاه کارخانه سیمان………………………………………….. ۱۹۲
۲-۱-۱۲- سیمان……………………………………………………………………………………. ۱۹۲
۲-۱۲- مشخصات شیمیائی و فیزیکی سیمان…………………………………………….. ۱۹۵
۱-۲-۱۲- آلیت………………………………………………………………………………………. ۱۹۶
۲-۲-۱۲- بلیت……………………………………………………………………………………….. ۱۹۸
۳-۲-۱۲- فاز الومینات……………………………………………………………………………. ۱۹۸
۴-۲-۱۲- فاز فریت………………………………………………………………………………… ۱۹۸
۵-۲-۱۲- ترکیبات فرعی…………………………………………………………………………. ۱۹۸
۶-۲-۱۲- سنگ گچ…………………………………………………………………………………. ۲۰۲
۳-۱۲- محاسبه فازهای سیمان………………………………………………………………… ۲۰۳
۴-۱۲- مشخصات از انواع سیمان……………………………………………………………. ۲۰۳
۵-۱۲- چگونگی پخت مواد………………………………………………………………………. ۲۰۶
۱-۵-۱۲- فعل و انفعالات مواد در پیش گرمکن…………………………………………. ۲۰۶
۲-۵-۱۲- فعل و انفعالات مواد در داخل کوره…………………………………………… ۲۰۸
۶-۱۲- عوامل موثر در پختن مواد……………………………………………………………. ۲۱۱
۱-۶-۱۲- ترکیب شیمیایی مواد اولیه………………………………………………………… ۲۱۱
۲-۶-۱۲- ترکیب مینرالی مواد اولیه و خوراک کوره………………………………….. ۲۱۷
۳-۶-۱۲- دانهبندی خوراک کوره…………………………………………………………….. ۲۱۸
۴-۶-۱۲- همگن بودن مواد خام………………………………………………………………. ۲۱۸
۵-۶-۱۲- شرایط پخت……………………………………………………………………………. ۲۱۹
۷-۱۲- میکروسکوپی کلینکر…………………………………………………………………….. ۲۱۹
۱-۷-۱۲- کلینکر نرمال…………………………………………………………………………… ۲۱۹
۲-۷-۱۲- کلینکر آهسته خنک شده…………………………………………………………… ۲۱۹
۸-۱۲- مراحل فیزیکی و شیمیائی مواد در حین پخت………………………………….. ۲۲۳
۱-۸-۱۲- خشک شدن…………………………………………………………………………….. ۲۲۳
۲-۸-۱۲- دهیدراته شدن مواد رسی………………………………………………………… ۲۲۳
۳-۸-۱۲- تجزیه کربناتها………………………………………………………………………… ۲۲۳
۴-۸-۱۲- واکنشهای جامد…………………………………………………………………….. ۲۲۳
۵-۸-۱۲- واکنشهایی که در حضور فاز مایع رخ میدهد…………………………… ۲۲۴
۹-۱۲- تاثیر نوسانات کیفیت خوراک کوره بر راندمان کوره……………………….. ۲۲۴
۱۰-۱۲- اقدامات موردنیاز در جهت کاهش نوسان کیفیت خوراک کوره……….. ۲۲۶
۱-۱۰-۱۲- تدوین استراتژی نمونهگیری…………………………………………………… ۲۲۶
۲-۱۰-۱۲- مطالعات تفصیلی معادن…………………………………………………………. ۲۲۷
۳-۱۰-۱۲- جلوگیری از عوامل نوسان کاذب در سیستم کنترل کیفی……………. ۲۲۷
منابع و مراجع……………………………………………………………………………………….. ۲۲۹
چکیده انگلیسی ………………………………………………………………………………………. ۲۳۰
فهرست اشکال
۱-۱- فلودیاگرام خط تولید سیمان……………………………………………………………….. ۶
۲-۱- مشخصات پخت سیمان………………………………………………………………………. ۷
۳-۱- خط تولید سیمان به روش خشک………………………………………………………. ۱۰
۴-۱- سیستم پخت سیمان…………………………………………………………………………. ۱۱
۵-۱- سیستم پخت سیمان با سیکلون ۵ مرحلهای………………………………………… ۱۲
۱-۲- کوره دوار سیمان……………………………………………………………………………. ۱۴
۲-۲- بدنه کوره………………………………………………………………………………………. ۱۵
۳-۲- غلطک مستقر روی پایههای کوره سیمان……………………………………………. ۱۵
۴-۲- سیستم حرکت کوره………………………………………………………………………… ۱۶
۵-۲- نسوزکاری بخشهایی از سیستم پخت………………………………………………… ۱۷
۷-۲- تغییرات حرارت ویژه مصرفی نسبت به ظرفیت کوره………………………….. ۲۰
۸-۲- نمونهای از طرح مسیر فرعی…………………………………………………………….. ۲۱
۱۱-۲- خنک کن دوار به همراه کوره دارای کلساینر طرح همبولت…………………. ۲۶
۱۲-۲- خنک کن سیارهای…………………………………………………………………………. ۲۶
۱۳-۲- خنک کن مشبک…………………………………………………………………………….. ۲۸
۱۴-۲- اتاق کنترل سیمان اکباتان……………………………………………………………….. ۳۰
۱۵-۲- مقطع انتهای خروجی کوره سیمان………………………………………………….. ۳۴
۲۴-۲- یکی از آخرین طرحهای مشعل و موقعیت آن در سیستم پخت سیمان….. ۳۹
۱-۴- محاسبه مقدار هوای نشتی در بخشهای مختلف سیستم پخت و آسیاب مواد ۵۰
۲-۴- نقاط سنجش متغیرهای مختلف سیستم پخت………………………………………. ۵۵
۳-۴- نقاط سنجش متغیرهای مختلف خنک کن کلینکر…………………………………… ۵۶
۴-۴- گزارش ساعتی کارکرد کوره سیمان هگمتان……………………………………… ۵۷
۵-۴- گزارش ساعتی کارکرد خنک کن کلینکر سیمان هگمتان……………………….. ۵۸
۱-۵- موقعیت نقطه تاریک نسبت به شعله……………………………………………………. ۶۱
۲-۵- جهت انتقال حرارت از مرکز کوره به بدنه………………………………………….. ۶۴
۳-۵- حالات مختلف منطقه پخت…………………………………………………………………. ۶۵
۱-۶- محل تعبیه حرارت سنجها در نقاط مختلف پیش گرمکن……………………… ۱۰۵
۲-۶- چگونگی تعبیه سوراخهایی در سقف سیکلونها برای خروج بخار آب……. ۱۰۷
۳-۶- محل تعبیه مشعل برای خشک و گرم کردن کانال هوای سوم…………….. ۱۰۹
۴-۶- محل تعبیه برای خشک و گرم کردن درب کوره……………………………….. ۱۱۰
۵-۶- مشعل کمکی برای خشک کردن خنک کن………………………………………….. ۱۱۱
۱-۷- موتور کوره………………………………………………………………………………….. ۱۲۱
۳-۸- جریان گاز و مواد…………………………………………………………………………. ۱۳۶
۴-۸- جریان گاز و مواد…………………………………………………………………………. ۱۳۶
۵-۸- گرفتگیهای سیستم پخت………………………………………………………………… ۱۴۶
۱-۹- تغییرات درجه حرارت در بخشهای مختلف سیستم پخت……………………. ۱۵۱
۲-۹- نسوزکاری قسمتهای مختلف سیستم پخت………………………………………… ۱۵۳
۳-۹- جنس مواد نسوز مورد استفاده در قسمتهای مختلف سیستم پخت………. ۱۵۴
۴-۹- سیکلون پایین پیش گرمکن و نسوزکاری سقف…………………………………. ۱۵۶
۵-۹- انتهای پیش گرمکن و ورودی…………………………………………………………. ۱۵۶
۶-۹- مناطق مختلف ابتدا تا انتهای کوره…………………………………………………… ۱۵۷
۱-۱۰- عوامل فرسایش مختلف شیمیایی- مکانیکی و حرارتی موثر روی آجر.. ۱۶۲
۲-۱۰- الی ۲۴-۱۰- اشکال مختلف آجرهای کوره که دچار فرسایش شدهاند صفحه ۱۶۴الی صفحه۱۸۰
۲۵-۱۰- سیکل کلر در سیستم پخت………………………………………………………….. ۱۸۱
۲۶-۱۰- سیکل قلیائی در سیستم پخت………………………………………………………. ۱۸۲
۲۷-۱۰- سیکل سولفور در سیستم پخت…………………………………………………… ۱۸۲
۲۸-۱۰- شکفتگی قلیائی…………………………………………………………………………… ۱۸۴
۳۰-۱۰- فرسایش بدنه کوره…………………………………………………………………… ۱۸۵
۱-۱۲- دیاگرام سه تائی نشاندهنده ترکیبات اکسیدی و مینرالی سیمان پرتلند و موقعیت آن در مقایسه با سایر مصالح و مواد معدنی……………………………………………………………………………… ۱۹۳
۲-۱۲- تقسیمبندی مناطق مختلف کوره…………………………………………………….. ۲۰۷
۳-۱۲- تغییرات شیمیائی و حرارتی خوراک کوره از ورود به سیستم پخت تا خروج از آن ۲۱۰
۴-۱۲- بلورهای کلینکر عادی………………………………………………………………….. ۲۲۱
۵-۱۲- بلورهای کلینکر آهسته خنک شده………………………………………………….. ۲۲۱
۶-۱۲- توده بلورهای آهک آزاد که توسط الیتها احاطه شدهاند……………………. ۲۲۱
۸-۱۲- کلینگر آزمایشگاهی با سولفات زیاد……………………………………………….. ۲۲۲
فهرست جداول
۱-۲- موازنه حرارتی پیش گرمکن اس- اف………………………………………………… ۲۲
۲-۳- موازنه حرارتی خنک کن فولر دارای اندازههای ۱۰۵۰/۸۲۵………………….. ۲۹
۳-۲- مشخصات فیزیکی شیمیایی انواع سوخت(مأخذ: المان)…………………………. ۳۱
۴-۲- مشخصات نفت کوره پالایشگاهی ایران……………………………………………… ۳۲
۱-۴- مشخصهای از سوختهای مصرفی در کوره سیمان…………………………….. ۴۶
۱-۵- شرح بیست و هفت حالت اساسی- راهحلها و دلایل……………………………… ۸۵
۱-۸- مشخصات ظاهری و شیمیایی جرم گرفتگیهای عقب تعدادی از کورههای متعلق به کمپانی holcim ۱۴۰
۲-۸- آنالیز شیمیایی نمونههایی از سیلکون ۴……………………………………………. ۱۴۲
۳-۸- آنالیز شیمیایی نمونههای از کوتینگهای مزاحم رایز پایپ ورودی کوره ۱۴۳
۱-۹- چرا سیستم پخت سیمان را نسوزکاری میکنیم؟………………………………. ۱۵۲
۲۹-۱۰- واکنشهای مرتبط با ترکیب Na20 و مولایت موجود در آجر آلومینیومی و ترکیبات آلومینو سیلیکات موجود در آجر شاموتی………………………………………………………………………….. ۱۸۴
۱-۱۲- ترکیب شیمیایی مواد اولیه کارخانجات سیمان ایران………………………… ۱۹۴
۲-۱۲- علائم اختصاری برای اجزاء تشکیل دهنده سیمان…………………………… ۱۹۷
۳-۱۲- ترکیب شیمیائی فازهای یک نمونه کلینگر سیمان پرتلند(برحسب درصد وزنی) ۲۰۰
۴-۱۲- فازهای کلینکر و مشخصات آنها(درصدها وزنی است)……………………. ۲۰۱
۵-۱۲- انواع سیمان پرتلند براساس تقسیمبندی انجمن سیمان اروپا…………….. ۲۰۴
۶-۱۲- استانداردهای آمریکا(ASTM-C 150) برای سیمان………………………. ۲۰۵
۷-۱۲- خلاصه عملیات شیمیائی- حرارتی و نام مناطق کوره………………………. ۲۰۹
۸-۱۲- روابط و نسبت مدولهای مورد استفاده برای تنظیم مواد و پختن کلینکر ۲۱۳
۹-۱۲- نمونهای از مشخصات سنگ آهک- خاک رس و کلینکر……………………. ۲۱۴
فهرست منحنیها و نمودارها
۷-۲- منحنی تغییرات حرارت ویژه مصرفی نسبت به ظرفیت کوره………………… ۲۰
۹-۲- منحنی قابلیت خرد شدن کلینکر و ارتباط آن با نحوه سرد کردن…………… ۲۴
۱۰-۲- منحنی درصد انبساط کلینکر و ارتباط آن با چگونگی سرد شدن………… ۲۴
۱۶-۲- منحنی تغییرات درجه حرارت و طول شعله نسبت به نوع سوخت………… ۳۵
۱۷-۲- منحنی اثر نسبت هوا روی درجه حرارت شعله…………………………………. ۳۵
۱۸-۲- منحنی طول نسبی شعله به صورت تابعی از نسبت هوا……………………… ۳۶
۱۹-۲- منحنی رابطه بین نسبت هوا و فاصله نقطه حداکثر حرارت شعله تا سرمشعل ۳۶
۲۰-۲- منحنی تغییرات درجه حرارت نسبی شعله- نسبت هوای اولیه به ثانویه.. ۳۷
۲۱-۲- نمودار تغییرات درجه حرارت شعله- درصد هوای اضافی- درجه حرارت هوای ثانویه برای سوخت ۳۷
۲۲-۲- اثر سرعت جریان سوخت روی درجه حرارت شعله و فاصله حداکثر درجه حرارت ۳۸
۲۳-۲- اثر سرعت جریان سوخت روی گسترش شعله…………………………………. ۳۹
۴-۵- رابطه بین درصد هوای اضافی و اکسیژن عقب کوره………………………….. ۷۲
۵-۵- سه نمونه از افزایش دور کوره نسبت به زمان…………………………………… ۷۵
۵-۶- نمودار بیست و هفت حالت اساسی کوره……………………………………………. ۸۴
۶-۶- منحنی ارتباط درجه حرارت بدنه با درجه حرارت سطح داغ آجر و ضخامت آجر ۱۱۲
۷-۶- منحنی گرم کردن کوره………………………………………………………………….. ۱۱۴
۲-۷- منحنی گرم کردن کوره………………………………………………………………….. ۱۲۴
۱-۸- Relation between removal ratio of volative component and by pass ratio ۱۳۲
۲-۸- منحنیهای فشار جزئی ترکیبات مختلف موجود در سیکل قلیائی…………. ۱۳۳
منابع و مراجع:
۱- Duda ‘Cement Data Book’.
۲- Cement Course Spring 2001 ‘Holder bank.swetzerland’.
۳- RHI Seminar ‘in iran October 2008’.
۴- International Cement Review.
5- هندبوک مهندسی سیمان “مهندس منوچهر بکائیان”.
۶- مواد نسوز در کورههای دوار “مهندس منوچهر بکائیان”.
۷- کورههای دوار “مهندس حسینقلی شفیعی- دکتر مصطفی خانزادی”.
نظرات شما عزیزان: